Camins d'Almatret


Almatret > Angorfa Mariagna > Valletes > Almatret

Aquesta és una excursió circular d’uns 12 quilòmetres i de dificultat baixa que es pot fer a peu o en bicicleta.

Sortint d’Almatret pel carrer Pou agafem el camí del riu, el del mig, durant una mica més de dos quilòmetres. Seguim pel desviament de l’esquerra de la granja del Ros, que deixem a la nostra dreta i continuem pel camí que poc a poc es va convertint en una senda. Quan ja estem al carreró comencem a gaudir del paisatge que ens ofereix la ruta, a la dreta els tossals i el riu Ebre, a l’esquerra el camí del Valldolcet, al fons els aerogeneradors de Les Planes de la Vila i pobles de Tarragona, com Villalba dels Arcs o La Pobla de Massaluca; un lloc preciós per fer-se fotos.

En acabar de recórrer la cresta, iniciem la baixada, bastant pronunciada però sense perill, per arribar a l’Angorfa de Mariagna, on hi conflueixen el camí del Valldolcet, que ens porta del poble fins al riu, i la senda de La Ferradura de Tianet que trobem dreta i que agafarem. Aquest és el barranc de Coll de Vaques que comença aquí i ens porta fins a la Torreta del Xiquet, destinació de la nostra caminada.

Tot remuntant la Ferradura hi podem trobar algunes cadolles on encara es pot veure com s’ho feien els avantpassats per recollir l’aigua, tant preuada abans com ara. Seguint la senda arribarem al Mirador David Duaigües, on una altra vegada podem gaudir de l’espectacular paisatge dels tossals i el riu Ebre.

Continuarem la ruta creuant el camí del riu i agafant la senda que comença al darrera de la caseta del motor de l’aigua. Durant el trajecte tornarem a trobar alguna altra cadolla per recollir l’aigua de la pluja. Al final d’aquesta senda trobem el camí que ens porta fins a la Torreta de Xiquet des de la qual ja tenim una vista d’Almatret, lloc on ens dirigirem seguint el camí que passa per la granja del Boter i des d’on podem observar el Pou de La Vila. Caminant uns centenars de metres més arribarem al poble pels dipòsits de l’aigua.

Descarregar Track:

Track

Plànol de l'excursió:


© Copyright Dari - 2024